Like wildflowers; you must allow yourself to grow in all the places people thought you never would. E.V.

Het bloemenseizoen is terug van start gegaan! Vanaf nu kan je dus veldboeketjes bestellen via mijn contactformulier op deze website of telefonisch 0486/97 10 28!

 

De milieu - impact van een mooie bos bloemen kan best een stuk lager!

We vinden het belangrijk om lokaal, ecologisch geteelde bloemen meer onder de aandacht te brengen in Limburg om alzo een ruimer bewustzijn te kunnen wekken.

Het gaat snel met de groei van de bewustwording dat ook bloemen een product zijn waarmee je een milieu en klimaatbewuste keuze kunt maken!

 

SLOW FLOWERS zijn hier een mooi antwoord op!

 

 

Heidi Engelen (floriste Greengreetz):

"Ik werk graag met bloemen, die volgens het seizoen geteeld worden, in open lucht en zonder toepassing van chemische hulpmiddelen en die zo weinig mogelijk kilometers afleggen alvorens ze in een vaas op tafel belanden. Op die manier probeer ik onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We hebben zoveel mooie bloemen van bij ons, we moeten het écht niet te ver gaan zoeken. Enkele jaren geleden zou mijn zoektocht vruchteloos zijn geweest, maar nu is de markt van lokale, ecologische aanbieders aan het boomen. Iets waar ik als lokale florist héél blij van wordt!

Ik werk momenteel samen met bloementeler Dimitri van de Bloemencowboy in Spalbeek (Hasselt)."

 

Hieronder zie je enkele voorbeeldboeketten en bloemstukken.

Sommige zijn met veldbloemen gemaakt, maar niet allemaal. Ik combineer voorlopig nog met gangbare bloemen, afhankelijk van het seizoen.

FOLLOW US ON facebook en instagram